Hanzestad Hasselt

Hasselt is een oude Hanze- en vestingstad gelegen aan het Zwartewater in de gemeente Zwartewaterland. Een stad met een beschermd historische gracht met meer dan 70 monumenten. Overal zijn nog sporen uit het verleden te herkennen. De imposante toren van de Grote- of St. Stephanuskerk is op kilometers afstand te zien.

Cultuur, water en natuur

Het culturele van Hasselt hangt sterk samen met het waterrijke: Hasselt ligt aan het Zwartewater nabij de monding van de Overijsselse Vecht. Met de aanleg van de Dedemsvaart speelde Hasselt vroeger een belangrijke rol op het gebied van handel en vervoer. Tegenwoordig spelen de grachten en diverse waterwegen in en rondom Hasselt een belangrijke rol in het toerisme. Hasselt is naast waterrijk ook een groene stad omringd door bijzondere natuurgebieden met een gevarieerde flora en fauna. Er is altijd water in de buurt.

Prettige woonomgeving

De 7000 inwoners van Hasselt zijn voor wat betreft voorzieningen van alle gemakken voorzien: diverse supermarkten, dagwinkels, speciaalzaken, een cultureel centrum, scholen en een woonzorgvoorziening voor ouderen. Voor een meer stedelijk aanbod richten de inwoners van Hasselt zich op het nabij gelegen Zwolle en Kampen